Gaggenau

Gaggenau

Gaggenau, un actor important în rolul de răspândire a designului Made in Germany în lume, un brand de top în producția de electrocasnice, își datorează succesul remarcabilului progres tehnologic, designului liniar și clar, calității și funcționalității fără egal. Infiintarea companiei datează din 1683: este o marcă cu o istorie solidă în spatele ei, caracterizată printr-un respect profund pentru tradiție, dar mereu într-o evoluție constantă.

De-a lungul anilor, produsele sale au primit numeroase premii și recunoașteri, stabilind astfel standarde mereu noi în sectorul bucătăriei, aducând mai aproape de gătit acasă și profesional. Bucătăriile și aparatele Gaggenau vizează o țintă importantă, oferind soluții pentru bucătăria de casă cu aceeași funcționalitate ca și bucătăria profesională. Marca face parte din grupul BSH Bosch și Siemens Hausgeräte GmbH din 1995.Calitatea aparatelor GaggenauCalitatea produselor Gaggenau este rezumată în cele 4 principii fundamentale ale acesteia: autenticitate, profesionalism, design esențial, funcționalitate. Toate aparatele, de la cuptoare până la plite, sunt autentice, deoarece sunt fabricate cu materiale nu numai de înaltă calitate, dar materiale reale, rezistente, precum oțel inoxidabil, aluminiu, sticlă. Autentic pentru alegerea formelor pure, esențiale, care nu doresc să fie ceva diferit de ceea ce sunt, nu simulează, nu înșală și intră în armonie cu mediul și cu funcția pentru care au fost produse. Bucătăria este una dintre cele mai importante camere ale unei case, de cele mai multe ori într-o casă are loc în bucătărie, din acest motiv Gaggenau alege să amenajeze bucătăria cu rigoare, esențialitate, design liniar și pur.

Smaltul albastru tipic Gaggenau, pe care îl găsim ca acoperire internă a cuptoarelor, aproape un simbol al companiei, recunoscut peste tot, are un farmec oarecum vechi, dar puțini știu că istoria acestui email provine cu adevărat din trecut: datează din perioada în care Gaggenau a produs panouri emailate, care au permis companiei să dobândească această competență specială și unică.

Chiar și astăzi compoziția emailului, pe bază de particule de sticlă, oxizi și aditivi chimici care sunt măcinate și amestecate, este secretă. Glazura obținută, care este apoi pulverizată în interiorul cuptorului, dă un aspect strălucitor, dar, mai presus de toate, permite curățarea automată chiar și împotriva celor mai încăpățânate murdare, datorită procesului chimic numit piroliză.Istoria brandului GaggenauNumele Gaggenau provine de la un mic oraș german de la poalele Pădurii Negre, unde, în 1683, marchizul Ludwig Wilhelm von Baden, pentru a da o nouă sursă de trai sărmanilor fermieri din valea Murgului, a fondat forjul Gaggenau, unde au venit producea cuie și ciocane folosind zăcămintele de fier din vale. În 1873, când Michael Fluerscheim a preluat turnătoria, marca a cunoscut o nouă eră a industrializării, începând producția de mașini agricole, scule și obiecte metalice.

Vocația pentru inovație era deja evidentă până la sfârșitul secolului XIX, când fabrica a fost supranumită „Fabrica de noutăți”. Producția de panouri emailate pentru diverse companii datează din acea perioadă, inclusiv Odol, un producător de paste de dinți, Maggi, încă un producător de nuci de bucătărie, Stollwerk, o marcă de ciocolată. Invenția ingenioasă a smalțului folosit pentru aceste semne va fi apoi folosită cu succes în aragazurile pe gaz și cărbune pe care compania le-a produs la începutul secolului XX, apoi pe lângă producția primelor aragazuri electrice.

După distrugerea a aproape tuturor sediilor, care a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a avut loc o nouă renaștere, cu producerea de cuptoare cu consum redus de gaz și cărbune și apoi mutat la cuptoare electrice, cu primele modele „Favorit” și „ Futura ".

 

Pasiunea pentru gătit și inovație duce la ideea unei bucătării modulare, complet inovatoare pentru timp, o bucătărie la comandă care poate fi compusă în voie, dotată cu aparate de ultimă generație și caracterizată printr-un design fără timp. O altă noutate a acelor ani au fost primele aparate încorporate: pentru prima dată a fost produs un cuptor care poate fi instalat la nivelul ochilor, separat de plită și o hota de aspirație, produse la care suntem obișnuiți acum, dar care pentru acea perioadă a reprezentat o adevărată noutate.

 

Proiectele noastre

  • Proiect B

    Proiect B

    Stela Ion

    Recent, CasaItalia a lansat un nou proiect care promite sa ofere o atmosfera placuta si finisaje exceptionale.  Culori calde si o atentie deosebita la detalii, mobilierul italian oferit de CasaItalia...

  • Boutique Hotel Vila OPT

    Boutique Hotel Vila OPT

    Stela Ion

    Stela Ion, Casa Italia: “Am studiat, am respectat și am celebrat clădirea printr-un stil arhitectural și de design unic.”    Mulți dintre cei care ne trec pragul la Boutique Hotel...

  • Proiect C

    Proiect C

    Stela Ion

    CasaItalia este o echipă de designeri de interior specializata pe stilul italian modern. De mai bine de 20 de ani ofera servicii de amenajari interioare. Acest proiect prezintă combinația perfectă...

  • Proiect G

    Proiect G

    Stela Ion

    Proiect coordonat de echipa CasaItalia in Constanța, România. Am fost foarte încântați de oportunitatea de a aduce stilul modern și mobilierul italian în casa acestei familii constănțene. Proiectul a fost...