Boutique Hotel Vila OPT

Boutique Hotel Vila OPT

Stela Ion, Casa Italia: “Am studiat, am respectat și am celebrat clădirea printr-un stil arhitectural și de design unic.”

 

 Mulți dintre cei care ne trec pragul la Boutique Hotel Vila OPT ne întreabă care a fost conceptul de design al clădirii și cum am ales stilul decorațiunilor interioare.

 Fiecare cameră este decorată în mod individual, pentru o experiență specială de cazare în Constanța. Mobilierul este creat de un artist al lucrărilor în fier forjat, picturile murale sunt realizate de Arthur Bota și soția sa, minibarurile din camere sunt brand Smeg, parfumul de cameră și cosmeticele din baie sunt create de AquaFlor Firenze, una dintre cele mai renumite parfumerii florentine. 

 Conceptul de design interior, precum și alegerea materialelor și a furnizorilor -  corpurile de iluminat Davide Gropi, scaunele Pedrali, lenjeriile de pat Frette, Flou și altele - au fost realizate de Casa Italia.  

 De aceea, ne-am gândit că cel mai bun răspuns la întrebările legate de designul interior al vilei îl poate da direct cea care a coordonat proiectul, contribuind direct la crearea unui hotel unic pentru cazare în centrul Constanței. Am stat de vorbă cu doamna Stela Ion, Owner Casa Italia, care ne-a povestit câte ceva despre pasiunea domniei sale pentru design, despre cum a luat naștere Casa Italia și cum a gândit conceptul decorațiunilor interioare de la Vila OPT.

Povestiți-ne câte ceva despre proiectul Casa Italia. Ce este Casa Italia? 

 Casa Italia este un furnizor de mobilă italiană premium. Dar, ca să vă spun mai multe despre proiectul Casa Italia, trebuie să vă povestesc despre începuturile Casa Italia.

 Am lansat Casa Italia în urmă cu 20 ani. Nu știu dacă vă mai aduceți aminte de anii aceia, dar casele românilor erau pline cu mobilă grea, învechită ca design și puternic decorativa. Tocmai terminasem un curs de design interior și o mulțime de idei îmi treceau prin cap. Să știți că de mică, din grădiniță, aveam obiceiul să mă duc în casele oamenilor și să observ (și câteodată să comentez, spre disperarea mamei!) cum sunt amenajate interioarele locuințelor și cum le-aș fi schimbat eu.

 Am terminat facultatea și am început să lucrez în vânzări la o firma producătoare de mobilă, o firmă importantă în Constanța care producea mobilier la comandă pentru clienții din Constanța, și nu numai. A venit un moment în care, inspirată de frecventele călătorii în Italia, am descoperit stilul italian: linii clare, curate, un design funcțional și în armonie cu casa și mediul înconjurător. A fost dragoste la prima vedere.

 Înarmată cu o grămadă de cataloage de la diversele târguri și expoziții și împreună cu partenerii noștri italieni, cu care am fondat Casa Italia, am studiat cu atenție ce face stilul italian să fie recunoscut pentru rafinamentul, simplitatea și armonia formelor sale.

Ce aduce nou și care este abordarea sa unică în ceea ce privește designul interior? 

 Trebuie să știți că, în fiecare zi, în magazinele noastre intră mulți clienți care doresc să-și decoreze o casă recent construită sau doresc să-și redecoreze una deja construită. Clienții noștri vin, în mare parte, din recomandările altor clienți mulțumiți. Nu derulăm campanii de marketing, cea mai bună promovare o fac chiar clienții noștri.

 La Casa Italia nu vindem doar mobilă. Ci oferim soluții complete de amenajare prin măsurători ale locuințelor, analize aprofundate legate de spațiu (câteodată mai trebuie să dărâmăm câte un perete), realizare de planuri arhitecturale de interior, randări și simulări 3D, organizarea de șantier și urmărirea lucrărilor, simularea de bugete, personal shopper (vizionarea de accesorii la alți furnizori de materiale și soluții de amenajari interioare: perdele, draperii, covoare..etc) și vânzarea propriu-zisă de mobilă.

 Clienții noștri așteaptă de la noi o soluție la cheie, care să-i scutească de pierderea timpului și de eventualele greșeli de amenajare. Avem mulți clienți care au apelat la sprijinul nostru după numai câțiva ani de când și-au amenajat singuri locuința, pentru că au constatat că mobila lor nu se potrivește, nu se armonizează coerent în casa visurilor lor. Asta înseamnă cheltuieli considerabile în plus, care ar fi putut fi evitate apelând direct la noi.

În ce constă experiența luxului, trăită prin proiectul de design interior, pe care o oferiți clienților?

 V-am descris puțin mai sus tot procesul de previzionare, analiză, planificare, execuție și control în urmărirea fiecărui proiect. Aceste tipuri de servicii sunt specifice nouă și creează o experiență unică. Un magazin “clasic” de mobilă vinde mobilă, și atât.

 Nici nu știți cu cât entuziasm vorbesc clienții noștri despre proiectul lor! Și prin câte probleme auzim că au trecut alții (stiti cum se mai spune: daca intalnesti un om pe strada care vorbeste singur, ori isi face o casa ori l-a inselat nevasta)... Clienții noștri scapă de toate aceste griji, știu în fiecare moment în ce stadiu se află proiectul și care este pasul următor. Noi, la Casa Italia, vindem un design de lux accesibil. Prețurile variază foarte mult, dar stilul italian, de calitate, inconfundabil, rămâne. 

Ne petrecem cea mai mare parte a vieții in propria noastra casa. Ne gândim la ea mai tot timpul, împărtășim bucurii, tristeți, succese și eșecuri. Casa noastră e cel mai important loc din viața noastră. Eu cred că trebuie să ne onorăm casa cu respectul și grija care i se cuvin.

Care a fost conceptul de design interior pe care l-ați creat pentru Vila OPT? 

 Conceptul de design interior a plecat de la viziunea clientului meu: dorea un hotel boutique, un hotel unic în Constanța. O fostă casă interbelică, cu o istorie interesantă, pe care am reușit să o punem în valoare, după zeci de ani de neglijență și nepăsare, și să o transformăm într-un punct de atracție și interes pentru turiștii care vin sa se cazeze în frumosul nostru oraș de la malul mării.

 Grija pentru reabilitarea clădirii la exterior a făcut pasul firesc către reabilitarea clădirii la interior. Orice reabilitare de succes urmărește armonizarea elementului arhitectonic exterior cu amenajarea arhitecturală interioară. Am urmărit ca la amenajarea interioară a hotelului să introducem elemente din stilul arhitectonic exterior și să le îmbinăm cu ultimele tendințe din designul interior.

 Au rezultat camere frumoase, care au păstrat stilul clădirii dar care, în același timp, sunt actuale din punct de vedere arhitectonic, în tendințe, totul într-o armonie perfectă.

Care au fost sursele de inspirație pentru acest proiect? 

 Sursa de inspirație la fiecare proiect ți-o dă chiar clădirea în sine. E de datoria unui specialist în design interior să observe, să analizeze, să-și imagineze și să creeze cele mai bune forme prin care să pună în cea mai bună lumină proiectul pentru care este angajat.

 Respectul pentru patrimoniul moștenit, grija pentru client, pentru proiectul său, concură la crearea unei stări în care inspirația vine din fiecare detaliu al clădirii sau fiecare sugestie a clientului.

Fiecare cameră are un design unic. Cum ați conceput stilul fiecăreia? Dar pe cel al spațiilor comune și al bistro-ului?

 Designul fiecărei camere, al spațiilor comune, al bistroului este unic, dar stilul este comun și este bazat pe coerență și consistență vizuală. Ați observat, poate, că indiferent în ce cameră te afli sau te vei afla în viitor, vei ști tot timpul dacă ești sau nu într-o cameră de la hotel Vila Opt sau la una asemănătoare cu aceasta.

Cum s-au ales materialele și furnizorii (exclusivi) pentru proiectul Vila OPT?

Fiind un boutique hotel, am hotărât de la început să folosim cele mai bune materiale și furnizori de prestigiu din lume. Finisaje Benjamin Moore, tapet Wall&Deco, ceramica Marazzi, mobilier de la furnizori italieni de top, scaune Kartell, lumini avant gardiste, confecții metal și lemn făcute pe comandă.

 

Cum a decurs proiectul? 

Clientul meu a știut de la început ce își dorește, iar asta mi-a dat o direcție clară. A fost ușor, întrucât am comunicat foarte bine. Am studiat, ne-am consultat și, în final, am ales cele mai bune soluții.

 Care credeți că sunt principalii diferențiatori ai Vila OPT, din punct de vedere design și decorațiuni, pe care îi oferă hotelul clienților săi?

 Noi, la Casa Italia, am studiat, am respectat și am celebrat clădirea printr-un stil arhitectural unic. Nu vi se întâmplă să vă cazați la unele hoteluri din lanțuri internaționale de renume și să descoperiți același stil de amenajare interioara indiferent de clădire, indiferent de oraș, țară sau continent? 

 Călătorii caută experiențe unice, memorabile, care pot fi împărtășite, amintite și povestite. Poveștile călătorului sunt întotdeauna interesante, fascinante, atunci când sunt originale, unice, și ne bucurăm să fim parte a acestei călătorii. 

 Viața este, până la urmă, o sumă de experiențe și amintiri, iar noi, la Casa Italia, încercăm să facem viața mai frumoasă clienților noștri și clienților clienților noștri : )

 

Proiectele noastre

  • Proiect B

    Proiect B

    Stela Ion

    Recent, CasaItalia a lansat un nou proiect care promite sa ofere o atmosfera placuta si finisaje exceptionale.  Culori calde si o atentie deosebita la detalii, mobilierul italian oferit de CasaItalia...

  • Boutique Hotel Vila OPT

    Boutique Hotel Vila OPT

    Stela Ion

    Stela Ion, Casa Italia: “Am studiat, am respectat și am celebrat clădirea printr-un stil arhitectural și de design unic.”    Mulți dintre cei care ne trec pragul la Boutique Hotel...

  • Proiect C

    Proiect C

    Stela Ion

    CasaItalia este o echipă de designeri de interior specializata pe stilul italian modern. De mai bine de 20 de ani ofera servicii de amenajari interioare. Acest proiect prezintă combinația perfectă...

  • Proiect G

    Proiect G

    Stela Ion

    Proiect coordonat de echipa CasaItalia in Constanța, România. Am fost foarte încântați de oportunitatea de a aduce stilul modern și mobilierul italian în casa acestei familii constănțene. Proiectul a fost...